Foto: Sveplantinfo

Årets Perenn 2024 Fjäderaster, Kalimeris incisa ’Madiva’

Underbar blomning, fin form, superstadig, frisk och fräsch, härdig och fyller ut mellan andra växter på ett strålande sätt.
’Madiva’ blommar rikt och länge, vanligtvis från slutet av juli och fyller sen på med blommor kontinuerligt till oktober-november. Ny blomning utvecklas strax ovanför den äldre, vilket gör att plantorna ser fräscha ut hela tiden. Blommorna är ljust violetta med gult öga och cirka fyra centimeter vida. De friskt gröna och lansettformiga bladen ger fin grönska som får gula inslag under hösten.

Växtsättet hos fjäderaster ’Madiva’ är fylligt, kompakt, rundat och anmärkningsvärt stadigt. Sorten blir ungefär 80 centimeter hög och behåller sin halvklotform så länge det finns tillräckligt med utrymme. Det här är en perenn som aldrig behöver stöttas eller bindas upp – den står tätvuxen och stabil hela säsongen. Blommorna uppskattas av många insekter.

Sorten har fått övervintringsbokstav A, vilket är gruppen med de mest tåliga perennerna, de som övervintrar pålitligt i sitt rätta läge. ’Madiva’ trivs bäst i sol till halvskugga och väldränerad, näringsrik och medelfuktig jord. Som etablerad klarar den även torra perioder.

’Madiva’ är ett fynd såväl för hemträdgården som offentliga miljöer eftersom den är lättskött och långlivad.

Läs hela texten på Perennagruppen.se !

Text lånad från Perennagruppen.se