Butikens Öppettider:

Butiken är stängd men har öppet efter
överenskommelse via telefon (016-705 85)
eller mail (info@lotatradgard.se).

Kontakt/Hitta till oss

Kontakt/Hitta till oss

Om Företagen Lördag, 16 December 2017
Lötas historia
Trädgårdsmästare KG Boberg med hustru Anna
Trädgårdsmästare KG Boberg med hustru Anna
Löta trädskolor startades redan år 1907 av Götes farfar Karl Gustav Boberg. På den tiden fanns företaget i Bettna och senare i Mellösa.

1943 flyttades verksamheten till Ärla strax utanför Eskilstuna, där utvecklingen skett sedan dess. Genom åren har det odlats bl.a. träd, fruktträd, buskar, barrväxter, klängväxter, bärbuskar, rosor, violer och perenner. Numera odlas alla växter i krukor (containerodling) där rosor är en omfattande specialitet. Vi odlar årligen ca 30.000 trädgårdsrosor. Dessutom har vi en omfattande odling av buskar, bärbuskar och klängväxter i krukor.

Löta är i dag uppdelat i två företag: Löta Trädskolor med inriktning mot odling och partiförsäljning med Göte Boberg som ägare och butiken Löta Trädgård som ägs av Johanna Hagman.
Löta Trädskolor
På Löta trädskolor odlar vi årligen ca 30 000 rosor, 15 000 buskar, klängväxter, bärbuskar mm. Vår produktion säljs både i den egna butiken och i parti. Kommuner, anläggare och andra trädgårdsbutiker är våra största kunder.

Personalen på Löta trädskolor
Göte Boberg, ägare
Håkan
Tibor
Ibolya
Löta trädgård
Personalen på Löta Trädgård
I vår butik hittar du förutom många olika sorters rosor och perenner, ett brett busksortiment, fruktträd, prydnadsträd i olika storlekar och former.
Under säsongen säljer vi även ettåriga utplanteringsväxter och fröer.

Utöver växterna saluför vi även kvalitetsjord från Hasselfors, gödsel, växtskydd, krukor, redskap och övriga trädgårdstillbehör.

I butiken har vi kunnig personal som du kan fråga om råd och tips till din trädgård.

Personalen på Löta Trädgård
Johanna Hagman, ägare
Anita
Laura
Maria
Matilda
Ulrika