Om Företagen Lördag, 24 Mars 2018
Lötas historia
Trädgårdsmästare KG Boberg med hustru Anna
Trädgårdsmästare KG Boberg med hustru Anna
Löta trädskolor startades redan år 1907 av Götes farfar Karl Gustav Boberg. På den tiden fanns företaget i Bettna och senare i Mellösa.

1943 flyttades verksamheten till Ärla strax utanför Eskilstuna, där utvecklingen skett sedan dess. Genom åren har det odlats bl.a. träd, fruktträd, buskar, barrväxter, klängväxter, bärbuskar, rosor, violer och perenner. Numera odlas alla växter i krukor (containerodling) där rosor är en omfattande specialitet. Vi odlar årligen ca 30.000 trädgårdsrosor. Dessutom har vi en omfattande odling av buskar, bärbuskar och klängväxter i krukor.

Löta är i dag uppdelat i två företag: Löta Trädskolor med inriktning mot odling och partiförsäljning med Göte Boberg som ägare och butiken Löta Trädgård som ägs av Johanna Hagman.
Löta trädgård
I vår butik hittar du förutom många olika sorters rosor och perenner, ett brett busksortiment, fruktträd, prydnadsträd i olika storlekar och former. Här hittar du även krukor och splajer och inredning.
Vi har allt du behöver för din köksträdgård så som frukt och bär, kryddor.
Under säsongen säljer vi även sommarblommor, fröer, sättpotatis och sättlök.
Vi säljer även växthus.I butiken har vi kunnig personal som du kan fråga om råd och tips till din trädgård.

Personalen på Löta Trädgård
Johanna Hagman, ägare
Sara
Jenny
John
Löta Trädskolor
På Löta trädskolor odlar vi årligen ca 30 000 rosor, 15 000 buskar, klängväxter, bärbuskar mm. Vår produktion säljs i parti. Kommuner, anläggare och andra trädgårdsbutiker är våra största kunder.

Personalen på Löta trädskolor
Göte Boberg, ägare
Håkan
Tibor
Ibolya